Bitcoin overschreed de 42 duizend dollar

Bitcoin peaked


Bitcoin bereikte voor het eerst sinds april 2022 het niveau van $42.000. Bitcoin, het grootste digitale bezit, verwachtingen van een daling van de rentetarieven en de beurs steeg boven de 42.000 dollar terwijl het zich in 2023 bleef herstellen, dankzij de verwachtingen van een daling van de rentetarieven en een toegenomen vraag van de fondsensector die op.
Bitcoin
Bitcoin
Bitcoin steeg met 6,1 procent tot 42 duizend 144 dollar. Bitcoin stond voor het laatst op dit niveau in april 2022, vóór de TerraUSD stablecoin-crash die bijdroeg aan een daling van $2 biljoen aan digitale activa. Beleggers zijn er steeds meer van overtuigd dat de Fed klaar is met renteverhogingen nu de inflatie afkoelt en de aandacht zich richt op de waarschijnlijke omvang van de verlagingen van volgend jaar. De veranderende achtergrond veroorzaakte een stijging van de mondiale markten en een toegenomen belangstelling voor digitale valuta. De crypto-industrie wacht ook op de uitkomst van aanvragen van bedrijven als BlackRock om de eerste Bitcoin ETF’s in de VS te lanceren. Bloomberg Intelligence verwacht dat een aantal van deze producten in januari goedkeuring zullen krijgen van de Securities and Exchange Commission.

“Bitcoin wordt nog steeds ondersteund door optimisme over de goedkeuring door de SEC van ETF- en Fed-renteverlagingen in 2024”, aldus marktanalist Tony Sycamore van IG Australia Pty in een notitie. Sycamore voegde eraan toe dat grafiekpatronen wijzen op $42.330 als het volgende niveau om in de gaten te houden. De heropleving van Bitcoin na de crypto-crash van 2022 heeft het optreden van de VS doorstaan ​​waardoor Sam Bankman-Fried achter de tralies werd gezet wegens fraude bij FTX en strafregisters en enorme boetes werden overhandigd aan de leidende crypto-uitwisseling Binance en zijn oprichter Changpeng Zhao.
source: bloomberg ht

Post a Comment

Previous Post Next Post